chef de cabine

parfums


Histoires de Parfums www.histoiresdeparfums.com

Met zijn 12 ‘volumes’ brengt de Franse Gérald Ghislain verhalen tot leven in parfums. Zijn verhalen zijn net als boeken geschreven met emotie. Een parfum is een zeer gevoelig en sensueel medium, waarmee geuren te lezen zijn via de huid. Zijn geurbibliotheek is geïnspireerd op historische personen uit de 18de en de 19de eeuw.


L’Artisan Parfumeur www.artisanparfumeur.com

Bij L’Artisan Parfumeur staat het ambacht van geurtovenaar met hoofdletters geschreven. Het merk houdt vast aan een exclusieve distributie die wars is van populariteit en zicht richt op de parfumkenner.


Juliette Has a Gun www.juliettehasagun.com

Juliette Has a Gun parfum vindt haar oorsprong in de essentie van de moderne vrouw met een sterk karakter die tegelijkertijd streeft naar romantiek en vrijheid. Het aanbod van Juliette Has a Gun geuren is gedurfder, dynamischer en toch poëtisch. Haar parfum, haar verleidingswapen, haar gun. De juliettehasagun geuren dansen rond de roos: zacht en doornig tegelijkertijd.


2787 Perfumes www.2787perfumes.com

De naam verwijst naar de geboortedatum van de oprichtster Romy Kowaleski, die met haar merk een eerbetoon brengt aan haar generatie. Een generatie die harde stempels krijgt als ‘lost generation’ en ‘narcistisch’. Terwijl ze, als eerste generatie die volwassen werd in de 21e eeuw, niet alleen veel tech gevoel hebben, maar zeker sociaal bewust zijn, verbonden met elkaar en open staan voor verandering. Het is ook een lichting die risico durft te nemen, zelfstandig is, passies en dromen durft te volgen en altijd het juiste wil doen. 27 87 is een ode aan de
generatie van vandaag en reflecteert haar unieke en ongelooflijke eigenschappen.

De Eau de Parfums zijn langhoudend (de geur blijft de gehele dag aanwezig en kent een intense ontwikkeling op de huid om gedurende de dag meerdere facetten te kunnen ontdekken) en uniek. Gerenommeerde parfumeurs hebben de parfums – die worden gemaakt in Barcelona – gecreëerd.


Eight & Bob www.eightandbob.com

Albert Fouquet, de zoon van een Parijse aristocraat , was onderdeel van de Franse elite samenleving in het begin van de twintigste eeuw en een parfum kenner. In een kamer op de bovenste verdieping van de familie kasteel, heeft Fouquet verschillende essences gemaakt en geperfectioneerd voor zijn eigen persoonlijk gebruik en werd geholpen door Philippe, de butler van de familie.

Bij sociale evenementen zou hij iedereen verrassen met een prachtige geur in de exclusieve sociale kring waar hij vertoefde. Fouquet heeft echter voortdurend voorstellen afgewezen om zijn geur op de markt te brengen. Decennia later, dankzij de familie van de butler Philippe, is het één van de meest exclusieve eau de cologne geworden.


Berdoues www.berdoues.fr

Al ruim 115 jaar gebruikt Maison Berdoues haar hoogwaardige expertise om geuren te ontwikkelen in de traditie van de Franse parfumindustrie. Vandaag de dag is het verkennen van nieuwe gebieden en activiteiten de rode draad in alle nieuwe parfumcreaties van Berdoues zonder daarbij haar oorsprong uit het oog te verliezen. Deze filosofie is voelbaar in iedere creatie. Als gevolg van deze zoektocht naar perfectie heeft Berdoues een uniek en gedurfd assortiment van uitzonderlijke parfums gecreëerd dat geliefd is bij een breed publiek.


Floris www.florislondon.com

Floris is een in Londen gevestigde parfumeriehuis dat in gebruik sinds 1730 en wordt nog steeds gerund door nakomelingen van de oprichters. Oorspronkelijk opgericht door Juan Famenius Floris en zijn vrouw Elizabet. Floris verkocht verzorging en scheerproducten, evenals parfums. koning George IV, Florence Nightengale, Winston Churchill, Sir Ranulph Fiennes en actrice Marilyn Monroe kon Floris tot zijn klanten benoemen.

Floris biedt geuren in vier collecties: heren geuren, dames geuren, de Classic collectie en de privé-collectie. Floris blijft geurstoffen die in de verzameling zijn van de vroegste dagen, zoals klassieke geuren Kalk (1832) en Stephanotis (1786), alsook nieuwere geuren die moderne gevoeligheden, bijvoorbeeld op Sirena (2011) bieden. Het bedrijf biedt ook bad en lichaamsverzorgende producten aan, evenals kaarsen en huisparfums. Floris creëert ook op maat gemaakte parfums, waardoor klanten de mogelijkheid krijgen om een bestaande Floris geur aan te passen.
Floris vierde haar 280e verjaardag in 2010 en herdacht de gelegenheid met een limited edition parfum.


Unum

Ontdek UNUM: een bijzondere parfumcollectie gecreëerd door kunstenaar Filippo Sorcinelli. In 2001 richtte hij Atelier LAVS op, dat heilige miskledij en accessoires voor de katholieke liturgie bestudeert, ontwerpt en maakt. LAVS ontwierp vele creaties voor Paus Benedictus XVI en de kleding voor de eerste mis van Paus Franciscus in 2013. In datzelfde jaar werd ook UNUM geboren, een artistiek parfummerk, drijvend op kunst en impulsen, dezelfde impulsen die voor Sorcinelli de zuurstof en het creatieve vuur zijn voor al zijn verschillende kunstdisciplines. Met UNUM wil hij zijn persoonlijke, unieke reis beschrijven.


Les Eaux Primordiales www.leseauxprimordiales.com

Les Eaux Primordiales is een Frans niche-parfummerk, ontworpen op de basis van de traditionele ‘Grote Parfumerie’. De geuren worden gemaakt door Arnaud Poulain, een jonge parfumeur die zijn jaren lange ervaring heeft opgedaan in de niche-parfumerie. Hij heeft samengewerkt met diverse grote namen in de parfumerie wereld zoals: Amélie Bourgeois. Haar missie is om tijdloze, innovatieve geuren die hedendaagse klassiekers herdefiniëren te ontwerpen.

De geuren van Les Eaux Primordiales creëren emoties die het lichaam en de ziel dichter bij elkaar brengen. Met de geuren creëer je een eigen wereld. Arnaud’s inspiraties zijn sterk verbonden met zijn persoonlijke interesses: van hedendaagse kunst, muziek, mode, literatuur, tot zelfs popcultuur.


Dr. Vranjes www.drvranjes.com

Dr. Vranjes is gecreëerd door Dr. Paolo Vranjes en komt uit Florence, Italië. De passie voor geuren draagt Dr. Vranjes al zijn hele leven met zich mee. Met zijn vakmanschap en oneindige liefde voor het maken van unieke geuren introduceert hij het mysterie van het parfum dat meer kracht heeft dan woorden, verschijning en wilskracht. Elke creatie is een kunstwerk waarbij de flacons zijn geïnspireerd op de Dome van Florence. Een absolute verfraaiing voor in het interieur en een verfijnde geur die het luxe ‘thuis’ gevoel zal evenaren.


Widian www.widianofficial.com

Widian is een parfumhuis dat door Ali Aljaberi is opgericht in Abu Dhabi. Originele geuren die veel zeggen over een persoon die anders wil zijn, en tegelijk verankerd wil blijven in zijn roots en verleden. Een geur met de charme van avontuur en het vinden van het onbekende, geschiedenis van ontdekking, sterk verlangen en de overtuiging dat alle wegen naar huis leiden. Widian is een prachtig voorbeeld van de hedendaagse Arabische spirit: parfums die het moderne verbinden met het traditionele. Met de grootste zorg samengesteld, als weerspiegeling van de ultramoderne stijl van de regio. Aantrekkelijk aroma verleidt en betovert met zijn sensuele en serene geur. Delicaat en geurig parfum dat je meeneemt op een reis naar het schitterende verleden van het Midden-Oosten.


Philly & Phill www.phillyandphill.com

Philly & Phil, gebaseerd op het dagboek van hun persoonlijke liefdesverhaal is geschreven door Tanja Bublitz en Stefan Cozma. Het verhaal van de twee komt tot uitdrukking in “The Essences of Love” van het gezamenlijke parfummerk Philly & Phill. De geurcreaties van Philly & Phill zijn een eerbetoon aan de liefde en haar facetten. Elke geur vertegenwoordigt een speciale plaats en een moment van hun ontmoeting, waarvan de essentie en de inherente spreuk zijn vastgelegd in een fles.


Ramon Monegal ramonmonegal.com

Ramón Monegal is geboren in 1951 in Barcelona. Hij behoort tot een van de belangrijkste families van parfumeurs in Spanje. In 1979 creëerde hij zijn eerste geur, die al snel uitgroeide tot een onverwacht succes in het huis van Myrurgia. In 2007 begon hij zijn eigen geuren te creëren en kon zo zijn publiek direct bereiken en zijn creaties als echte parfumeur ondertekenen, zonder filters , zonder bemiddeling.

Naast het samenstellen van parfums, zijn echte neuzen speciaal opgeleid om die ingrediënten te selecteren die het niveau van uitmuntendheid bereiken voor hun waarde. De grondstof is het element die een geur vormt, het fundamentele principe ervan en ook de basis van de olfactorische taal waarmee de auteur zichzelf uitdrukt. De natuur is de belangrijkste bron en voorziet de parfumeur van essenties, oliën, absoluten, concretes, harsen of infusies die zijn geëxtraheerd uit planten van over de hele wereld. Bovendien kunnen moderne laboratoria nieuwe verbazingwekkende moleculen isoleren, reproduceren en uitvinden met geuren die parfumeurs gebruiken om nieuwe composities te creëren.