chef de cabine

parfums


Histoires de Parfums www.histoiresdeparfums.com

Met zijn 12 ‘volumes’ brengt de Franse Gérald Ghislain verhalen tot leven in parfums. Zijn verhalen zijn net als boeken geschreven met emotie. Een parfum is een zeer gevoelig en sensueel medium, waarmee geuren te lezen zijn via de huid. Zijn geurbibliotheek is geïnspireerd op historische personen uit de 18de en de 19de eeuw.


CoSTUME NATIONAL www.costumenational.com

Het Italiaanse modehuis Costume National is opgericht in 1986. Ennio en Carlo Capasa zijn de oprichters van het modehuis en hebben zich gevestigd in Milaan. Het modehuis produceert kleding, brillen, schoenen, accessoires en parfum onder de naam Costume National. Het modehuis richt zich op alternatieve en jonge mensen, dat is zowel terug te zien in de kleding als in de samenstellingen van de parfums. Het eerste parfum werd gelanceerd in 2003 en was een verfrissing op de bestaande markt. De geuren die zijn ontwikkeld zijn zowel voor mannen als voor vrouwen.


Heeley www.jamesheeley.com

De natuur was altijd een belangrijke inspiratiebron voor ontwerper James Heeley (geboren in Yorkshire, Engeland). Zijn fascinatie voor parfums ontstond toen hij ontdekte hóe deze worden ontworpen en geproduceerd. Zonder ‘officiële’ papieren ging hij aan de slag met deze nieuwe passie. De ontwikkeling van zijn creaties zijn een duidelijke illustratie van de ontwikkeling van hem als parfumeur. Een van zijn eerste geuren ‘Menthe fraîche’ (2006) is eigentijds, elegant en zeer draagbaar, geheel ontworpen rondom een simpele basisnoot: munt. In de loop van de tijd werden zijn prachtig opgebouwde, natuurlijke, lichte geuren steeds volwassener en complexer. Cardinal, Esprit du Tigre en Cuir Pleine Fleur als meest markante voorbeelden. De recente collectie ‘Extrait de Parfum’ (met parfums als Bubblegum Chic en L’Amandière) benadrukt dit ook.


Juliette Has a Gun www.juliettehasagun.com

Juliette Has a Gun parfum vindt haar oorsprong in de essentie van de moderne vrouw met een sterk karakter die tegelijkertijd streeft naar romantiek en vrijheid. Het aanbod van Juliette Has a Gun geuren is gedurfder, dynamischer en toch poëtisch. Haar parfum, haar verleidingswapen, haar gun. De juliettehasagun geuren dansen rond de roos: zacht en doornig tegelijkertijd.


2787 Perfumes www.2787perfumes.com

De naam verwijst naar de geboortedatum van de oprichtster Romy Kowaleski, die met haar merk een eerbetoon brengt aan haar generatie. Een generatie die harde stempels krijgt als ‘lost generation’ en ‘narcistisch’. Terwijl ze, als eerste generatie die volwassen werd in de 21e eeuw, niet alleen veel tech gevoel hebben, maar zeker sociaal bewust zijn, verbonden met elkaar en open staan voor verandering. Het is ook een lichting die risico durft te nemen, zelfstandig is, passies en dromen durft te volgen en altijd het juiste wil doen. 27 87 is een ode aan de
generatie van vandaag en reflecteert haar unieke en ongelooflijke eigenschappen.

De Eau de Parfums zijn langhoudend (de geur blijft de gehele dag aanwezig en kent een intense ontwikkeling op de huid om gedurende de dag meerdere facetten te kunnen ontdekken) en uniek. Gerenommeerde parfumeurs hebben de parfums – die worden gemaakt in Barcelona – gecreëerd.


Eight & Bob www.eightandbob.com

Albert Fouquet, de zoon van een Parijse aristocraat , was onderdeel van de Franse elite samenleving in het begin van de twintigste eeuw en een parfum kenner. In een kamer op de bovenste verdieping van de familie kasteel, heeft Fouquet verschillende essences gemaakt en geperfectioneerd voor zijn eigen persoonlijk gebruik en werd geholpen door Philippe, de butler van de familie.

Bij sociale evenementen zou hij iedereen verrassen met een prachtige geur in de exclusieve sociale kring waar hij vertoefde. Fouquet heeft echter voortdurend voorstellen afgewezen om zijn geur op de markt te brengen. Decennia later, dankzij de familie van de butler Philippe, is het één van de meest exclusieve eau de cologne geworden.


Clean Reserve www.cleanreserve.com

We’re making a choice:
To change the way you experience fragrance.
To create a collection that highlights your individuality.
To tap into our perfumers’ reserve of raw ingredients.
To actively engage in eco-conscious sustainability.
To remove the clutter, heaviness, and complexity –
so all you’re left with is CLEAN.


NOMENCLATURE www.nomenclature.nyc

Nomenclature, het geesteskind van bekenden uit ‘het wereldje’ Karl Bradl en Carlos Quintero, eert ontwerpen uit de parfum chemie door de meest inspirerende, exclusieve moleculen te tonen. Zo exclusief dat sommige ijverig worden bewaakt door geurfabrikanten. Met een serie van transparante en gestroomlijnde composities verkent Nomenclature hun complexe facetten en potentie als voortrekker. En wil het merk laten zien dat deze door de mens gemaakte bruggen tussen poëzie en wetenschap een eigen schoonheid hebben: De schoonheid van moderniteit.


Berdoues www.berdoues.fr

Al ruim 115 jaar gebruikt Maison Berdoues haar hoogwaardige expertise om geuren te ontwikkelen in de traditie van de Franse parfumindustrie. Vandaag de dag is het verkennen van nieuwe gebieden en activiteiten de rode draad in alle nieuwe parfumcreaties van Berdoues zonder daarbij haar oorsprong uit het oog te verliezen. Deze filosofie is voelbaar in iedere creatie. Als gevolg van deze zoektocht naar perfectie heeft Berdoues een uniek en gedurfd assortiment van uitzonderlijke parfums gecreëerd dat geliefd is bij een breed publiek.


Floris www.florislondon.com

Floris is een in Londen gevestigde parfumeriehuis dat in gebruik sinds 1730 en wordt nog steeds gerund door nakomelingen van de oprichters. Oorspronkelijk opgericht door Juan Famenius Floris en zijn vrouw Elizabet. Floris verkocht verzorging en scheerproducten, evenals parfums. koning George IV, Florence Nightengale, Winston Churchill, Sir Ranulph Fiennes en actrice Marilyn Monroe kon Floris tot zijn klanten benoemen.

Floris biedt geuren in vier collecties: heren geuren, dames geuren, de Classic collectie en de privé-collectie. Floris blijft geurstoffen die in de verzameling zijn van de vroegste dagen, zoals klassieke geuren Kalk (1832) en Stephanotis (1786), alsook nieuwere geuren die moderne gevoeligheden, bijvoorbeeld op Sirena (2011) bieden. Het bedrijf biedt ook bad en lichaamsverzorgende producten aan, evenals kaarsen en huisparfums. Floris creëert ook op maat gemaakte parfums, waardoor klanten de mogelijkheid krijgen om een bestaande Floris geur aan te passen.
Floris vierde haar 280e verjaardag in 2010 en herdacht de gelegenheid met een limited edition parfum.


Unum

Ontdek UNUM: een bijzondere parfumcollectie gecreëerd door kunstenaar Filippo Sorcinelli. In 2001 richtte hij Atelier LAVS op, dat heilige miskledij en accessoires voor de katholieke liturgie bestudeert, ontwerpt en maakt. LAVS ontwierp vele creaties voor Paus Benedictus XVI en de kleding voor de eerste mis van Paus Franciscus in 2013. In datzelfde jaar werd ook UNUM geboren, een artistiek parfummerk, drijvend op kunst en impulsen, dezelfde impulsen die voor Sorcinelli de zuurstof en het creatieve vuur zijn voor al zijn verschillende kunstdisciplines. Met UNUM wil hij zijn persoonlijke, unieke reis beschrijven.


Zenology www.zenology.com

Zenology is een lifestyle merk met roots in de hotelbranche. De lijn is ontwikkeld voor luxe, glamourous hotels, en op veler verzoek nu ook in de retail verkrijgbaar. De beauty en lifestyle producten kenmerken zich door luxe, functionaliteit en kwaliteit en voeden de huid, herstellen het lichaam en verfraaien het interieur of jezelf, met oog voor het milieu. Bij Zenology staat het Care & Consider principe hoog in het vaandel; het merk is bewust van en voelt zich verantwoordelijk voor de producten die op de markt komen. Duurzaam en milieuvriendelijk, geïnspireerd door en met respect voor de natuur. De meeste ingrediënten komen van vernieuwbare bronnen en vertegenwoordigen de fusie van actieve plantaardige extracten en de kracht van vitamines. De producten bevatten geen milieu of huid-onvriendelijke ingrediënten, noch allergenen of kunstmatige kleurstoffen.


Les Eaux Primordiales www.leseauxprimordiales.com

Les Eaux Primordiales is een Frans niche-parfummerk, ontworpen op de basis van de traditionele ‘Grote Parfumerie’. De geuren worden gemaakt door Arnaud Poulain, een jonge parfumeur die zijn jaren lange ervaring heeft opgedaan in de niche-parfumerie. Hij heeft samengewerkt met diverse grote namen in de parfumerie wereld zoals: Amélie Bourgeois. Haar missie is om tijdloze, innovatieve geuren die hedendaagse klassiekers herdefiniëren te ontwerpen.

De geuren van Les Eaux Primordiales creëren emoties die het lichaam en de ziel dichter bij elkaar brengen. Met de geuren creëer je een eigen wereld. Arnaud’s inspiraties zijn sterk verbonden met zijn persoonlijke interesses: van hedendaagse kunst, muziek, mode, literatuur, tot zelfs popcultuur.


Dr. Vranjes www.drvranjes.com

Dr. Vranjes is gecreëerd door Dr. Paolo Vranjes en komt uit Florence, Italië. De passie voor geuren draagt Dr. Vranjes al zijn hele leven met zich mee. Met zijn vakmanschap en oneindige liefde voor het maken van unieke geuren introduceert hij het mysterie van het parfum dat meer kracht heeft dan woorden, verschijning en wilskracht. Elke creatie is een kunstwerk waarbij de flacons zijn geïnspireerd op de Dome van Florence. Een absolute verfraaiing voor in het interieur en een verfijnde geur die het luxe ‘thuis’ gevoel zal evenaren.


Widian www.widianofficial.com

Widian is een parfumhuis dat door Ali Aljaberi is opgericht in Abu Dhabi. Originele geuren die veel zeggen over een persoon die anders wil zijn, en tegelijk verankerd wil blijven in zijn roots en verleden. Een geur met de charme van avontuur en het vinden van het onbekende, geschiedenis van ontdekking, sterk verlangen en de overtuiging dat alle wegen naar huis leiden. Widian is een prachtig voorbeeld van de hedendaagse Arabische spirit: parfums die het moderne verbinden met het traditionele. Met de grootste zorg samengesteld, als weerspiegeling van de ultramoderne stijl van de regio. Aantrekkelijk aroma verleidt en betovert met zijn sensuele en serene geur. Delicaat en geurig parfum dat je meeneemt op een reis naar het schitterende verleden van het Midden-Oosten.


Philly & Phill www.phillyandphill.com


Ramon Monegal ramonmonegal.com